• Sarah

Bröllop i Härslöv, Landskrona

Bröllop nummer tre för året stod Niclas och Amanda för. Två härliga personer som jag studerat med i Växjö för flera år sedan. När de hörde av sig och frågade om jag ville fotografera deras bröllop kunde jag inte säga annat än ja.Jag skulle vara på plats en stund innan vigsel och till början av middagen men sen hade jag en bit att köra med från Forserum. Då jag var väldigt nervös för att vara sen räknade jag om restiden flera gånger och la till bufferttid. Resan skulle ta 2 timmar och 40 minuter enligt GPS, jag la nog till minst en timme extra. Det gjorde att resan ner blev lugn och jag anlände med gott om tid till att hälsa på prästen och fota kyrkan innan alla gäster anlände med buss. Det var en liten och söt kyrka med en lite parkering så bussen var nog ett måste. Bland gästerna fanns flera pluggkompisar som jag passade på att hälsa på och prata lite med under dagen. Men då jag var där som fotograf så gick jobbet före det sociala, förhoppningsvis blir det någon återförening med allihop i framtiden. När jag fotograferar tenderar jag att gå in i mitt "jobbmode" där jag blir fullt koncentrerad och stänger ute allt annat. Säger prästen fel i kyrkan är chansen stor att jag inte märker det, även om publiken skrattar till lite.


Efter lite mingel började alla röra sig in i kyrkan och brudgummen anlände, Niclas. När han hade begett sig in i kyrkan anlände bruden, Amanda, och hennes tärnor. Hon skulle gå in själv och Niclas vänta vid altaret. De hade då inte sett varandra innan så jag följde tätt efter för att fånga Niclas ansiktsyttryck.Då kyrkan var liten begränsade det min rörelse. Det fanns en mitt gång endast,jag kunde inte gå vid yttersidan av bänkarna för de stod mot väggarna. Det fanns en lite ficka på varje sida framför bänkarna och innan upphöjningen för altaret där brudföljet stod. Där kunde jag smita fram för lite närbilder på brudföljet samt bilder på publiken. Jag försöker röra mig så lite det går när prästen pratar och desto mer när det är sång, då jag inte märks lika mycket då. Min setup är två kameror, min Canon 6D mark l och ll. Det har blivit att mina objektiv jag använder är mitt Canon 24-70 f/2.8 och Canon 70-200 f/2.8 IS ll då de kompletterar varandra bra och jag blir väldigt flexibel.Vigseln gick bra, de sa ja till varandra och skred ut genom mittgången och smet sedan runt kyrkan och in bakvägen för att låta gästerna gå ut. Påsar med konfetti delades ut och några minuter senare kom brudparet ut från porten igen och överöstes med konfettin och hurrarop. Det kan vara så att de fortfarande hittar konfetti lite överallt.
Problemet jag hade denna dagen var att det var hårt solljus hela dagen som ni kan se tydligt på den högre bilden ovan. Det blev många bilder på en kisande brudpar och min lösning var att fota det mesta i motljus. Mingel och lite bilder senare begav sig gästerna iväg på bussen till lokalen och brudparet och jag åkte iväg till en allé en bit från kyrkan som de hade tittat ut i förväg. Det var en fantastisk utsikt där och vi fick mycket variation på bilderna utan att behöva förflytta oss långt.Det var väldigt blåsigt denna dagen och för att det är Skåne. Amandas klänning var tunn så jag kollade flera gånger under fotograferingen hur hon kände, om det blev för kallt för att känna av hur länge vi kunde hålla på. Jag vill att de jag fotar ska känna sig bekväma under fotograferingen. Då hon även hade höga klackar kollade jag med henne när vi förflyttade oss om hon kände det var ok att gå dit eller om underlaget var bra. Vi var i kanten på en åker så marken var lite knölig. Bilderna blev jättebra och vi lyckades tajma in lite skugga från de molnen som fanns på himlen denna dagen. Annars blev majoriteten av fotona i motljus som jag sa tidigare. Detta för att undvika skarpa skuggor i ansiktena och kisande ögon.När jag och brudparet kände oss nöjda begav vi oss till festlokalen med brudskål med efterföljande mingel. Då jag fått många bra mingelbilder smet jag in i matsalen och fotade dekorationerna och lokalen innan det var dags för gästerna att sätta sig till bords. Lite bilder på gästerna i lokalen, maten och de första talen sen var det dags för mig att avvika och bege mig hem igen.Jag brukar alltid checka av med brudparet att det är ok att jag avviker, även om vi sagt en specifik tid när de bokat. Information är viktigt för att alla parter ska bli nöjda enligt mig. Efter tack från båda hållen och mina gratulationer samlade jag ihop mina grejer och satte mig i bilen hem. Där knäppte jag min medhavda energidricka och öppnade en chokladbit för att få i mig lite energi. Under bröllop hinner jag knappt få i mig något och jag är dålig på att prioritera det. Hemresan gick bra med en kompis i hörlurarna och mellanlandning på MAX för lite mat. Jag var nog hemma vid 21:30 tiden och då ville jag bara sova. Bröllop är jättekul att fotografera men det tar verkligen på krafterna så man sover som en stock efteråt.


Nu några veckor senare levererade jag bilderna digitalt till brudparet och jag är alltid lika nevös innan jag får någon feedback. Gillar dem bilderna? Är de tillräckligt bra? Vad gör jag om de inte gillar bilderna? Osv... Efter leverans fick jag detta i mailboxen:


" Vi är så himla nöjda med allting och du får självklart skriva om oss och lägga ut bilder. "


I och med det kunde jag bocka av ännu ett lyckat bröllop!

Stort tack Niclas och Amanda för förtroendet att föreviga er dag!

All lycka till er i framtiden!9 visningar0 kommentarer
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle