• Sarah

Filma event - Söderköpings Gästabud 2018

Förra helgen blev det en besök på Söderköpings Gästabud men Paulina. Jag hade verkligen fått sug på att filma en del igen efter att jag gjorde filmen från medeltidsveckan, har ni missat den hittar ni den här.


Men vilka kameror ska med? Var min tanke kvällen innan (jag är alltid ute i god tid). Min kompaktkamera som jag fyndade begagnat har blivit en självklarhet när jag ska iväg nu då den får plats överallt och faktiskt ger ett bra resultat i både film och bild. Samt att jag skaffade en väldigt diskret svart väska som man kan ha i bältet till den, supersmidigt! Jag var även sugen på att ta med min gimbal, en Fieyutech G5 som jag sätter min Gopro Hero 6 Black i. Jag har bara testat den lite halvhjärtat tidigare efter att jag fått hem den och inte använt den så mycket. Märkte också att den blivit lite sne så horisonten var in plan, vilken störde mig (otroligt) samt att det skulle behöva korrigeras i redigeringen. Jag hade tidigare försökt korrigera detta genom otaliga youtubevideos utan resultat, därför fick den stanna hemma från Gotland. Nu kvällen innan nästa event gjorde jag ett nytt försök. Efter mycket om och men hittade jag en programvara från tillverkaren där jag kunde kalibrera den! Så den fick hänga med i väskan.


Såklart ville jag även ha med min systemkamera om jag ville fota lite mer seriöst. Jag är en sån person som vill vara förberedd på allt, vilket innebär att jag oftast ser ut som en packåsna då ALLT ska med. Jag har börjat inse att jag ofta använder bara en liten del ändå samt att jag kan klara mig på det "lilla" jag har med mig, anpassa mig helt enkelt. Det är också lite av en utmaning att bara kunna använda det man har med sig, man blir lite mer kreativ då upplever jag. Jag bestämde mig för att ha med den mindre axelväskan istället för den större ryggsäcken. Det som fick följa med var då:


- Systemkameran ( Canon 6D )

- 2 objektiv ( Canon 85mm F1.8 | Sigma 50mm f1.4 )

- Kompaktkameran ( Canon G9X )

- Gimbal + kamera ( Feiyutech G5 + Gopro Hero 6 Black )


Detta samt lite extrabatterier vägde rätt bra i väskan ändå ska jag säga, även om kompaktkameran flyttades till bältet när medeltidskläderna kom på.


När jag åker iväg på event med kameran(or) med med anledning av att fotografera eller filma så går jag lätt in i "jobbmode". Jag tenderar att bara tänka jobb och glömmer bort att njuta av stunden. När vi anlände till Söderköping var jag så uppe i varv när jag håll på att filma så det kändes inte som att jag var där för att njuta. Men efter att ha varit på plats ett tag så slappnade jag av lite och kunde njuta av de fina miljöerna. Det var ett tag sedan jag filmade så kan ha att göra med att jag inte vant mig riktigt ännu.


Resultatet från kombinationen gopro och gimbal blev över förväntan, jag är jättenöjd! Och musiken blev perfekt till, med lite småfix för att få det att passa in bra. Jag har blivit så nöjd med de senaste filmerna nu att jag bara vill fortsätta! Resultatet ser ni nedan och passa på att subscriba på min youtubekanal samt hemsidan för att vara först att se nytt material!4 visningar0 kommentarer
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle