• Sarah

Fotografering med rök

I helgen var det fotodags igen och en ny chans att använda min nyinköpta glugg! Canon 70-200mm f/2.8 L IS mark ll! Jag har haft ögonen på den ett tag och även testat min kollegas och shiet, den är trevlig! Så när jag hittade en begagnat till ett bra pris slog jag till. Inga mer julklappar till mig i år! Jag har testat denna innan i min hemmastudio med en då sjuk sambo men inte gjort en blogginlägg om det, kanske kommer senare.


I helgen var det fotodags i alla fall. Jag och gruppen Bellator Pavo hade bokat in detta flera veckor i förväg. Det är en grupp som ska åka till ett lajv i Danmark till sommaren. De gör egna kläder i 1500-tals stil, strider med pik, gör egen rekvisita osv. De har även en blogg som jag har gjort till dem. Ni hittar den här: https://nouw.com/bellatorpavo


Planen med dagen var en del porträttfoto men även lite film i lägermiljö. Vi satt och planerade torsdagen inför och konstaterade att om vädret håller i sig blir det bra, så länge det inte regnar eller kommer snö... Vad tror ni händer? Snö! Och jag som hade sommardäck på bilen... Som tur var har jag en snäll sambo (som hade varit förseende och bytt till vinterdäck) som lånade ut sin bil. Tur det för den andra fotografen till träffen gled i diket! Lyckligtvis skadades varken han eller bilen och efter lite bärgningshjälp slöt han upp senare.


Påpälsad med underställ och flera lager kläder anlände jag hel till platsen. Vi bestämde för att inleda med lite porträtt på alla medverkande som ville. Vi hade supersnygga stolar på plats som passade jättebra till sittande porträtt.Jag hittade även en annan snygg plats på en stenmur inringat av träd på båda sidor vilket gjorde att man fick lite bakljus vilket blev supersnyggt enligt mig. Mikaela stormtrivdes och fick jättemånga bra bilder. Svårt för mig att välja ut de bästa.Men det bästa på hela dagen var att vi hade rökbomber! Jag positionerade gruppen med en person längst fram mot kameran och övriga ett par meter bakom för att agera statister. En rökbomb håller ca 1,5 min så vi hade en dedikerad rökspridare som sprang runt och placerade röken snyggt. Sen fick personen längst fram köra sittbästa warface och statisterna bakom agera passande. Efter ca halva rökbomben roterade vi så att det blev en ny person längst fram. Stressigt men superkul! Och bilderna! De blev jättebra och alla är supernöjda!

13 visningar0 kommentarer
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle