• Sarah

Fotoworkshop med Daniel & Diana

För några veckor sedan hade jag en workshop med min kollega Daniel och hans tjej Diana. Vi hade pratat om att fota ihop ett tag och tog nu tag i saken och bokade en kväll att fota i min lilla hemmastudio med Diana som modell. Jag är faktiskt riktigt imponerad över hur många olika typer av bilder vi fick ihop under kvällen. För er fotografer kan jag verkligen rekommendera att ha en workshop med en annan fotograf där ni delar kunskaper och erfarenheter. Under kvällen turades vi om att sätta olika ljus, byta outfits och props på modellen.


Jag hämtar mycket inspiration från andra bilder där pinterest är min främsta källa av inspiration. Vi inledde kvällen med att försöka återskapa en svartvit bild i lowkey som jag tycker vi lyckades ganska bra med och vi gjorde även lite andra varianter.


En av mina favoritljussättningar är att skapa en äldre "tavel-look". Till hjälp här har jag en stor octobox som är 120 cm i diameter som är placerad strax till höger om modellen så att den lyser ner på henne och samtidigt ger lite ljus till bakgrunden. Sen gör redigeringen mycket för dessa bilder såklart. Dessa är nog mina favoriter från denna fotograferingen.Daniel hade med sig en avlång ledlampa med konstant ljus som vi blandade in för att få lite rimlight, det ljuset som är längs Dianas arm och ansikte som kommer vänster ifrån. Det separerar henne från bakgrunden utan att kasta mycket ljus på henne eller bakgrunden. Vi testade även rök på burk som vi sprayade mellan ljuskälla och modell för att få till lite atmosfär, det kan synas lite i den vänstra bilden men inget som tar över bilden. Den högra bilden är tagen med en liknade ljussättning som den tidigare "tavel-looken" men med en annan redigering. Under redigeringen råkade jag skapa en spets på hennes öra när jag klonade bort hårstrån. Jag spann vidare på den tråden och fick till ett trovärdigt alvöra som skapar lite med intresse i bilden enligt mig.Det var många outfit-byten och vi gick över till en lite mer edgy-look då Diana hade med en läderjacka. Här körde vi en octobox på varje sida av modellen samt testade dra fram en golvfläkt för att få lite rörelse i hennes hår. Även här körde vi lite rök för att skapa lite atmosfär bakom modellen. Resultaten känns som taget från en poster från en kriminalserie enligt mig och jag är speciellt nöjd med den första.


Experimenterandet var i full gång och jag hade en liten ledlampa, som ett vykort i storlek, där jag hade lite blått färgfilter till. Vi försökte kombinera den med blixten men blixten var för stark för att det bli ljuset skulle synas. Vi fick då köra blixten med endast inställningsljus och då justera kamerainställningarna istället. De 3 första här under är tagna med fast ljus och den sista hade vi igång en blixt på varje sida om modellen. Man kan där verkligen se skillnad när man kompenserat med bländaren baserat på tillgängligt ljus.


Som sagt hann vi med väldigt mycket olika grejer under kvällen, jag tror vi höll på i 4 timmar! Tiden går fort när man har roligt! Avslutningsvis testade vi lite siluettfotografering där jag vände octoboxen rakt mot kameran och hade Diana framför den. I redigeringen valde jag att ljusa upp bilderna en del så det blev ingen helt svart siluett utan man ser ganska mycket detaljer. Diana var nästan lika förtjust i props som jag så vi fotade med ett av mina drakägg (julgransdekoration, ska nog vara en kotte). Lite passande tyckte jag då "Winter is coming"!


För att sammanfatta var det en väldigt rolig kväll som var mycket produktiv. Rekommenderar alla att göra något liknande, inte minst för att det är superkul men för att få nya idéer och kunskaper.

9 visningar0 kommentarer
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle