• Sarah

Hästar i solnedgången

Man hör alltid om det magiska ljuset strax innan solnedgången, den så kallade "golden hour", vilken jag sällan fotat i faktiskt. Det var i början av Juni när jag fotade dessa förlovningsporträtt som jag verkligen fick upp ögonen för det.

Veckan innan flytten tog jag mig utanför Jönköping för en solnedgångsfotografering med två tjejer till häst. Jag var ganska seg inför denna fotograferingen då vi firat Midsommar kvällen innan och dagen hittills hade spenderats i en soffa med massa godsaker och gott sällskap. Men ena tjejen skulle bara befinna sig härikring ett par dagar till och vi var i behov av bra väder, vilket det var denna dagen, så jag packade mina grejer och for!


Vilken kväll det var! Och vilket ljus! Vi fotade nog i två timmar, jag glömde bort tiden i alla fall och blev påmind när pojkvännen ringde om att pizzerian stänger om 20 min... Oups. Men det är väl ett bra tecken på att man gillar det man gör? Man kan lugnt säga att det kliade i fingrarna att få redigera bilderna efter denna kvällen! Chi för mig att min dator var nedpackad i ett antal flyttlådor och flytten skulle gå en vecka senare... Jag fick gott hålla mig.


Men nu! Nu är datorn uppe och jag är igenom alla bilderna! Totalt fotades det drygt 1000 bilder den kvällen. Det var svårt att sålla och det slutade på en drygt 80 bilder som levererades till tjejerna. Dessa nedan är nog mina favoriter från kvällen även om det är svårt att välja, frågar du mig imorgon är det nog några andra från kvällen.
Jag är supernöjd med denna fotograferingen och det var en dröm att få redigera och verkligen förstärka detta fantastiska ljus! Längtar redan till nästa fotografering i solnedgången!


34 visningar0 kommentarer
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle