• Sarah

Kvällen vi jagade solen

Denna Medeltidsvecka gjorde jag något som var för mig helt nytt, jag hade en fotografering med ett för mig helt okänt par som jag fått kontakt med över en fotosida på Facebook. De hade sökt en fotograf på Gotland under Medeltidsveckan och jag kände att jag bara var tvungen att visa mitt intresse då det passade perfekt! Jag tog mod till mig och skrev. En stund senare fick jag svar att de gärna ville fota med mig och vi bestämde för att vi skulle fota i solnedgången under kommande torsdag. Kanske såg du oss springa längs stranden och jaga solen när den sänkte sig ner mot horisonten?


Egentligen var jag ganska dåligt förberedd för denna fotograferingen. Det hade varit fullt upp hela veckan och det kanske var tur för jag hann aldrig bli nervös. När kvällen kom var jag helt slut, inte full av energi som jag önskat. Det jag visste var att de ville ha porträtt i solnedgången och få sina nygjorda vikingakläder på bild. Jag hade såklart, nyfiken som jag är, kollat upp dem lite innan. Paret jag skulle få fota hette Carin och John. De håller på med cosplay, något som jag jättegärna vill fota mer av, och de är superduktiga! Kolla in på deras sida Carin John Creations.


Vi hade bestämt trätt vid kärleksporten och väl där hälsade vi och de visade lite bilder på vad de hade i tankarna. Sen.. Sen körde vi på för shiet va mycket vi hann med under den dryga timmen vi fotade! Vi inledde med att fota vid stranden under ett jättefint träd som stod i stort sett ett stenkast från där vi stod. Solnedgången var vid denna tidpunkten bara någon timme bort så ljuset var mjukt men ändå rätt starkt. Detta gjorde att jag i redigeringen inte kunde få fram horisonten och samtidigt bibehålla detaljerna på paret med de intställningarna jag hade tagit bilden med. Men då horisonten inte syns läggs all fokus på paret så jag är jättenöjd som den är.De hade båda flöjter på sig och ville gärna inkorporera det i bilderna, såklart löser vi det! John fick klättra upp i trädet medans carin satte sig nedanför. Detta är en av favoritbilderna för denna gången även om det är supersvårt att välja några för det blev så många bra. Ljuset var underbart och de kunde verkligen posera och ta direktiv. Detta gjorde att vi blev himla effektiva. Logistikern i mig njöt! Jag passade även på att ta några snabba porträtt på John när han var uppe i trädet. Jag gillade verkligen locken han fick till och posen! Som en mystisk pipspelare!Därefter bestämde vi att låta stranden vara lite för att återkomma senare när solen närmade sig horisonten. Vi gick ett tiotal meter och befann oss innanför ringmuren för att försöka få till en bild från sagan om ringen, när Aragon står vänd mot kameran med Arwen bakom sig, en lite mörkare bild. Vi utnyttjade ljuset från en av gluggarna i muren för att särskilja John mer från bakgrunden vilket jag tycker blev rätt effektfullt.Jag var dock inte riktigt klar med gluggen så jag frågade Carin om hon kunde klättra upp och sätta sig i den och tog därefter lite porträtt på henne. Sen skickade vi upp John med och folk brukar prata om kärleksporten och ta bilder där men jag säger att kärleksgluggen trumfar!!


Vi kände att det nu var dags att bege sig utanför muren igen och fånga det sista av solen. Vi ville ner till vattnet men där vi befann oss var det ganska brant ner och inte mycket plats att fota från bra vinklar. Vi bestämde oss för att röda oss norrut där jag visste att det var slätade ner till vattnet. Vi kollade på solen, vi har gått om tid. 5 min senare när vi nästan var framme så var mer än halva solen under horisonten! Vi knäppte några snabba motljusbilder till medans vi kunde sen skönt solen ner helt. Och magin började! Bilderna vi fick härefter är jag så glad över för ljuset var så mjukt och färgerna helt underbara. Jag låter dem tala för sig själva.


Alla bilder från fotograferingen finns att hitta i kundgallerier. Denna fotograferingen var en av mina höjdpunkter under veckan och jag är så stolt över bilderna vi skapat ihop. Tack för att jag fick fota med er och jag hoppas att våra vägar korsas igen!

10 visningar0 kommentarer
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle