• Sarah

Medeltidsvandring på Dumme mosse

Mitt i all stress inför årets Medeltidsvecka vill jag ta er tillbaka till Maj i år då ett glatt gäng begav sig ut på vandring på Dumme Mosse utanför Jönköping. Såklart iklädda medeltidskläder! Detta hade varit en önskan för en av vandrarna länge och det var så kul att vi faktiskt kom iväg. Kameran var såklart med men utöver den var även min (då nya) lilla kompaktkamera med så jag filmade även en del. Så mycket att det faktiskt resulterade i en video!Vi hade perfekt väder för denna dagen. Ok, i en perfekt värld kunde det varit några grader svalare men ändå! Det var ändå behagligt att gå i medeltidskläder då det fläktade lite och marken var hyfsat jämn, man behövde inte kämpa sig upp för gigantiska backar. Att vi bar just medeltida kläder gav oss en del blickar från andra vandrare. Som ni ser i videon var det flera nyfikna som stannade och pratade en stund med oss och tog bilder, vilket vi glatt ställde upp på!


Jag tog även en massa foton från dagen och här nedan har ni de bästa. Jag utmanade mig själv och hade bara med mig mitt Sigma 50mm 1,4 och inget zoomobjektiv eller någon annan brännvidd. Kan även ha varit för att slippa släpa på en tung kameraväska som ändå förstör looken lite... Men en utmaning hursom. Jag är så nöjd med vad detta objektivet klarar av och producerar med tanke på dess prislapp. Speciellt eftersom jag fyndade det begagnat.


Ljuset ute på själva mossen var helt fantastiskt mjuk vilket gjorde att molnen kom fram så grymt bra. Sista bilden är nog min favorit för dagen även om jag blev väldigt nöjd med filmen med såklart! Ska se om jag ska försöka göra lite fler filmer i framtiden då jag tycker det är väldigt roligt. Planen är att filma en del på Gotland.

30 visningar0 kommentarer
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle