• Sarah

Min 25-årsdag med Norrsken!

Så kom tiden då även jag skulle fylla 25. Känslan är väl inte jättespeciell. Man har tappat den magiska känslan av att fylla år som man hade när man var liten. Att vakna tidigt på morgonen och sen låtsas sova medans man inväntar att familjen kommer med paket och sjunger. Det var en speciell känsla på födelsedagen förr.


Jag fyllde år på söndagen den 7e Okober men redan på fredagen begav jag och David oss till min familj i Blekinge. På kvällen anlände mina mor och farföräldrar samt min bror och vi åt en jättegod middag som rundades av med en rosa Princesstårta, supergod! Trots att jag inte önskade mig något hade de såklart köpt lite presenter till mig. Det bästa var en jättefin linneduk och ett dvd-fodral innehållandes filmer på mig under mitt första år på jorden.


Under helgen vi var på gården var det jättefint väder och jag hittade så många fina fotoställen, som jag inte fotade på... Det är konstigt, alltid när man kommer hem till föräldrarna så stänger man av, som att man laddar batterierna. Känner ni med så? Det är jätteskönt att vara där, man sover som en sten och man bara är. Det blev inga bilder tagna alls trots en fullpackad kameraväska. Denna bilden är från en tidigare gång jag var hemma.


Vi hann ändå med att träffa lite släktingar, vandra i skogarna, valla kor som rymt ur hagen, gosa med alla djuren och jag hann även ta en liten ridtur med mamma. Ångrar lite att jag inte hade nån motivation att plocka upp kameran...


Så kom söndagen, alldeles för snabbt som vanligt, och det var dags att bege sig hem till Jönköping igen. Efter en stadig frukost bestående av bland annat mina traditionsenliga hembakta scones startade vi den 2,5 timme långa bilfärden. David somnade.


Vi hade bestämt oss för att köpa en ny tv-bänk för ett tag sedan och jag tänkte att vi kunde ju ta den på hemvägen så jag kunde skruva ihop den i veckan. David skulle jobba kväll så jag ville ha något att pyssla med. Ja, jag älskar att bygga ihop IKEA- möbler, bara hojta så kommer jag! Själva möbeln var av typen man kunde bygga olika versioner så med hjälp av en säljare på IKEA satte vi ihop vårt kit. Därefter fick vi plocklistan, allt fanns i lager utom glasskivan som inte var nödvändig, den kunde vi köpa senare. Vi begav oss till tag-själv-lagret och plockade på oss förpackning efter förpackning och, va? tomt? En av sakerna som vi behövde fanns inte i hyllan. Det skulle väl finnas i lager? Vi sökte upp en säljare och typiskt så hade de sista precis sålts... Kommer in några dagar senare. Det var stödbenen, så möbeln skulle gå att montera ihop men då utan att lasta för tungt. Suck men vi köpte det övriga och får åka tillbaka för stödbenen i veckan. Lika bra att vänta med att bygga ihop så slipper man plocka ner tvn och sätta dit stödbenen i efterhand. Vi begav oss hem och fick gå upp och ner ett par gånger till lägenheten för att lasta in allting. Därefter var vi helt slut!


Efter en helt underbar dusch kraschade jag i soffan med arga snickaren och färdiglasagnette, seriöst jag håller nog på att bli beroende, av båda. Lasagnetten är inte jättegod egentligen men så smidigt och arga snickaren är underhållande. Vill med ha hus och renovera, men ett rum i taget har man ju lärt sig.


Dagen skulle egentligen ha löpt ut där, soffläge resten av kvällen och sedan krya ner i sängen. MEN, det gjorde det inte! Min arbetskollega Micke, som också är fotograf: Fotograf Mikael Järnåsen, hörde av sig och sa att man kunde se norrsken långt ner i Sverige just nu. Han var ute och fotade när han hörde av sig och skickade lite bilder han lyckats ta. Waow! Jag har aldrig i mitt liv sett norrsken och det är en sak på min bucket-list. Men samtidigt var jag så grymt seg, iklädd badhandduk och redo att sova. Jag var inte sugen att klä mig och cykla ner till Vättern. David avgjorde, vi skulle ta hans bil ner till stranden! Jag kastade på mig kläder, jacka och kameraväskan sen studsade jag bredvid David bort till bilen. På vägen in försökte jag dämpa mina förväntningar så jag inte skulle bli besviken om vi inte såg något.


Vi parkerade, plockade ut väskan ur bilen och gick ner mot stranden. Gatlyktorna var tända så det var rätt ljust. Vi gick över gångvägen och ner till själva stranden där vi kunde se några människor längre bort. När ögonen anpassade sig tittade vi mot norr och kunde se ett grått ljust dis. Är detta norrsken? Jag var tveksam, det var ju inte grönt, typ alls? Jag satte ner mitt stativ, satte på kameran och mitt Samyang 14mm med inställningarna 30 sek, f,2.8, ISO 1600, tryckte på knappen och så väntade vi. "Klick" hördes det när slutaren stängdes. Jag böjde mig ner för att titta på resultatet och gjorde ett glatt tjut. På bilden syntes det gröna skimret av NORRSKEN!!Jag var på moln!! Även om det inte var ett fullskaligt dansande norrsken rakt över våra huvudet så var det norrsken, det gills! Helt fantastiskt, på min 25-årsdag! Så klart var jag tvungen att få till en bild på mig och David under norrskenet och av en lycklig slump lyckades vi få karlavagnen ovanför oss. Vi stannade på stranden och tog bilder en stund för att sedan bege oss hem igen. Ett lyckat äventyr och bilderna blev helt magiska.


Ett perfekt avslut på min födelsedag.15 visningar0 kommentarer
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle