• Sarah

Mitt jobb och nyöppning

Senaste två veckorna har varit hektiska på grund av mitt jobb vilket har gjort att jag inte fotat så mycket. Jag jobbar på Scandinavian Photo i Bankeryd utanför Jönköping som inköpscontroller. I den rollen gör jag mycket olika saker men mestadels statistik, excel och problemlösning av diverse saker som kommer upp på avdelningen och bolaget.


För drygt två månader sedan när jag kom tillbaka från min semester kallade min chef in mig till ett möte. Han ville att jag skulle agera koordinator för vår avdelning inför nyöppningen av vår butik i Mölndal. Lite läskigt tyckte jag som inte alls har gjort något liknande innan. Men det var bara att köra. Jag fick kontaktuppgifter till Projektledaren och kartor över butiken och inredningen. Första uppgiften var att ge godkänt till antalet möbler, så att det skulle räcka. Det beskedet ville de gärna ha samma dag jag fick uppdraget...


Över de kommande veckorna jobbade jag med detta projektet tillsammans med mina ordinarie uppgifter vilket var tufft, men ändå kul. Jag skapade en struktur för att sortimentansvariga kunde plocka ut vilka artiklar som skulle finnas på plats i den färdiga butiken. När det var klart kom mitt jobb att placera ut allt på ett passande sätt i butiken.


Veckorna flöt på, nu när det är över så minns jag inte alla detaljer av resan men den stora kartan över butiken och möblemanget sitter fastetsad i mitt huvud och kommer nog göra det ett tag framöver. De sista två veckorna var som mest hektiska, som man skulle kunna tro. De inleddes med att jag fick vetskapen om att kartan jag jobbat utefter var felaktig, att ett par möbelsektioner var borttagna. Katastrof var min inledande tanke men det lyckades faktiskt lösa sig ändå.


Tiden kom för när vi skulle börja orderlägga, alltså flytta artiklarna i butiken. Jag spenderade ett flertal dagar i Mölndal och pendla den sträckan var sådär kul själv kan jag säga. De sista tre dagarna skede så mycket i butiken, personalen där är så underbar, inga sura miner och alla jobbar på. Sista dagen var det som en virvelvind i butiken. Jag tyckte det hände mycket under måndagen och tisdagen men onsdagen tog priset. Då var butiken helt stängd, tidigare hade den faktiskt varit delvis öppen, underna kunde handla vid kassan men inte gå in i butiken. Vi hade även förstärkning av personal från andra butiker och från huvudkontoret. Vi jobbade då mot en deadline då vi skulle ha en VIP-kväll där gästerna skulle släppas in i butiken kl 18:00. Vi kände pressen.


Så här i efterhand tänker man om man kunde gjort något bättre för att slippa stressen sista dagen. Min kollega som var engagerad i öppningen av butiken på Vasagatan i stockholm sa att det ofta inte spelar någon roll, sista dagen är alltid värst. Så jag får trösta mig själv lite i det. Med tanke på att jag aldrig gjort något sånt här innan så är jag ändå rätt nöjd med mig själv och över det jobbet som vi alla varit med och gjort.


Nu blir det skönt att kunna lägga det projektet mer eller mindre på hyllan, såklart kommer det komma upp lite saker nu i efterhand som måste lösas men majortieten är över. Nu får vi se var för nya saker som kommer upp i veckan framöver. Förhoppningsvis kommer jag ha mer tid för att kunna fota lite!7 visningar0 kommentarer
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle