• Sarah

Rockavinter - Spontanfotografering

Ibland blir det inte som man tänkt. Egentligen skulle jag fotat med en annan tjej i min hemmastudio idag men hon lämnade återbud i sista stund. Jättetråkigt och jag var jättesugen på att fota. Så jag hörde av mig till en tjej som heter Tamara som jag egentligen skulle fotat med vid ett senare tillfälle och frågade om hon hade möjlighet till en väldigt spontan fotografering vilket hon hade.


Vi hade tidigare pratat om att fota ihop men det hade inte blivit av. Men nu så! Temat var rockabilly ute i snön och dagen till ära var det nästan snöstorm... Då det var väldigt spontant var det en kamp mot klockan då solen var på väg ner. Vägarna var snöiga så det tog längre tid än normalt att ta dig till platsen så när vi båda väl var på plats hade vi ca 20-30 min innan solen skulle gå ner helt. Jag hade kollat runt lite på platsen i förväg och hittat några ställen att fota på så när Tamara kom på plats körde vi igång direkt.Vi inledde med att fota under ett litet tak för att slippa snön lite, det snöade väldigt mycket. Jag måste bara säga att Tamaras outfit är helt underbar, den jackan är grym! På min lila tur över området innan hade jag hittat en trappa som jag tyckte kunde va kul att fota vid.
Ju längre bort jag kom desto mer snöflingor var det mellan mig och Tamara, något jag märkte mer i efterhand. Jag fotade alla bilder med Canon 70-200 f2.8 IS ll och ofta mer inzoomat. I efterhand hade jag kanske valt att gå lite närmare men samtidigt är snöflingorna så charmiga!


Dessa bilderna ovan är de som är tagna längst ifrån och där man ser flingorna mer, vissa bilder fick jag plocka bort då snön täckte ansiktet för mycket eller att fokus landade på flingorna istället för modellen.
Dessa bilderna är tagna lite närmare och där stör inte snöflingorna lika mycket i min mening. De som var i ansiktet var även relativt lätta att plocka bort antingen i Lightroom eller, om det var lite krångligare, i Photoshop.

I efterhand såg jag att jag låg på ISO 1250 med övriga inställningar på f/2.8 och 1/125. Jag spontanköpte en begagnad 6D mark ll i december och har inte använt den jättemycket ännu. Men jag är supernöjd med den då den verkligen levererar!


Vi kände oss egentligen rätt klara efter bilderna ovan då ljuset var på väg att försvinna men bara en kort bit därifrån såg jag en jättesöt liten tall så vi bestämde att ta några till. Och tur det för dessa är nog favoriterna! Eller ja, nästan, fast den på trappen e så fin och med träden i bakgrunden... Har ni med problem att hitta favoriter? I know I do...


Dessa bilderna fick avsluta fotograferingen som jag tror höll på totalt i ungefär 20 min. Sträcker lite extra på mig att vi lyckades ta så många olika bilder på den tiden. Och som blev så bra dessutom! Det är helt klart en team-effort! Tack Tamara!Alla bilder från fotograferingen finns bland kundgallerierna


110 visningar1 kommentar
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle