• Sarah

Spira, en hagelstorm och utsikten

Det brukar ofta bli att jag fotograferar samma personer om och om igen. Vilket såklart är kul men jag får sällan träna på att fota nya okända människor. En kollega på jobbet, Daniel (@dkafoto) , fotar också mycket porträtt och jag har frågat om jag får följa med honom någon gång. Igår var det dags!


Vi plockade upp modellen för dagen, Kamilla (@kaamillathor), och begav oss till Daniels favoritfotoplats, Spira i Jönköping. Det var stålande solsken så vi placerade oss på skuggsidan av byggnaden. Daniel skulle testfota med en ny kamera till jobbet och jag fick äran att testa hans Canon 70-200 f/2,8L IS ll. Jag har i dagläget versionen med f/4 utan IS men har länge suktat efter någon av versionerna med f/2,8. Jag har dock aldrig testat att fota med någon av versionerna och jag kan ju bara säga att suktandet är än värre nu. Här är ett urval av bilderna som togs vid Spira.


Det var lite blåsigt vilket gjorde att det var rätt kyligt, MEN, vi fick sådana häftiga bilder på grund av att Kamillas tröja fångades av vinden. Bilderna över bron blir lite Superhjälte blickar ut över staden. Slutsatsen blir att jag måste börja spara ihop till detta objektivet!


Vädret denna dagen var minst sagt lite speciellt, förmodligen efterdyningar av stormen Knud som härjat nyligen. När vi började avsluta fotograferingen vid Spira rullade mörka moln in. Vår plan från början var att ta oss upp till utsikten ovanför Huskvarna och vi började undra nu om vi skulle kunna undvika det annalkande regnet.


Inte långt efter att vi satte oss i bilen började det ösa ner. När vi sen körde in i Huskvarna välkomnades vi av hagel som efter någon minut försvann lika snabbt som det hade kommit. Efter lite velande och med hjälp av google maps hittade vi fram till utsiktens parkering. Där mötte vi upp med en annan kollega från jobbet, Paco som han kallas (@pcolese). Upplägget på denna platsen var att fota lite tema och produkter till en kommande kampanj till jobbet.Vilken utsikt där va! Rekommenderar verkligen ett besök dit! På håll kunde man se att det regnade borta i Jönköping, men här hade vi fortfarande ljusglimtar, något som kan ställa till det när man fotar då kameran inte alltid kan fånga upp hela spektrumet av ljust och mörkt. För att underlätta detta hade vi med en reflektor och använde den för att blockera ljuset istället för att reflektera. Bra sak reflektor, skaffa en, eller fem!Har egentligen massa bilder härifrån men eftersom några av dem kanske kommer upp på Scandinavian Photos hemsida (fingers crossed) så vill jag inte lägga upp dem här. Det blir lite behind the scenes istället. Efter att vi fotat ett tag började regnet falla och vår utsikt förändrades till detta:


Vi bestämde oss för att avsluta och packade snabbt ihop grejerna och begav oss mot bilarna. Ett riktigt lördagsäventyr som jag gärna gör igen! Kolla gärna in alla medverkandes instagram och även grabbarnas hemsidor, de är riktigt grymma!


Daniels hemsida: https://www.dkafoto.com/

Pacos hemsida: https://pcolese.myportfolio.com/

92 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla