• Sarah

Syabstinens & -panik inför Medeltidsveckan!

3e året i rad, samma visa som vanligt. Paniksömnaden inför denna underbara vecka som man längtar till varje år och som man alltid vet kommer. Ändå sitter man här sista veckorna med alla projekt som ska vara färdiga. Jag är lite förvånad att paniken kom 3 veckor innan detta året då det brukar vara bara någon vecka innan i vanliga fall. Det började egentligen i förra veckan då jag bestämde mig för att "ja, men en ny klänning behöver jag ju ha". Klickade hem ett tyg som var på rea (woho!) och det var vitt. Vitt? På en medeltidsklänning? Hur tänkte du nu Sarah? Hur länge kommer den vara vit?

Mitt svar: PATINERING ÄR SNYGGT!


Sagt och gjort, jag klickade hem det och beställde express för att hinna få det innan helgen. På torsdagen plingar det i mobilen att det har levererats till jourbutiken intill. Super, då hämtar vi det på vägen när vi handlar senare på kvällen så kan jag tvätta samma dag så det är redo för helgen. Öppet 10-18 stod det så fint på skylten när vi anlände runt 19 snåret... Åh va butter jag var! Att David skrattade åt mig hjälpte inte! Jag hade sån syabstinens!


När vi anlände hem rotade jag fram tyg ur garderoben, för något måste jag ju göra. En cotehardie till David får det bli, miparti för jag hade inte jättemycket tyg i varje färg. En toile senare så hade jag mönstret färdigt och började klippa ut delarna och sy ihop. Detta blev mitt projekt under helgen som i övrigt spenderades hemma i lugn och ro.


Plagget skulle ha knappar hade jag bestämt och såklart ska jag göra dem själv. Efter att ha gjort ca 20 knappar var jag jäkligt trött på knappar... I skrivande stund är jag uppe i 39 stycken. Och jag har inte skänkt en tanke till att det ska göras knapphål till varje... Funderar om man ska ha lite knappar på ärmarna med... Apropå dem så ska det vara av modellen s-ärm med vilka jag har ett komplicerat förflutet med. Med andra ord har jag skjutit på skapandet av armarna och därmed inte kommit dit ännu. Det vita tyget jag nämnde tidigare är inte rört ännu det heller.Det är tur man är i gott sällskap i alla fall. En kompis som också ska med till Gotland har även hon beställt tyg idag som ska färdigställas till en klänning inom 3 veckor. Kan garantera att vi sitter och syr på båten över, i sann tradition. Tillsammans med den cotehardie jag pysslar med nu och den vita klänningen som jag ännu har att påbörja är planen att sy lite linnesäckar till att förvara rep till sängen (det är en repsäng, inget annat) samt till täcket och kuddarna. Även någon form av draperi ska skapas. Det blir dock att ta till symaskinen för detta för att inte stressa ihjäl mig. Vanligtvis syr jag helt för hand men nu blir det bara Davids som blir helt handsydd. Men ju mer jag färdigställer desto lugnare blir jag inför veckan, tills jag kommer på något ytterligare projekt jag ska göra...

10 visningar0 kommentarer
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle