• Sarah

Viking/fantasy inspirerad fotografering

Uppdaterad: 18 jul 2019

I söndags var jag uppe i Herrljunga med Paulina hos en tjej som heter Liselott för en spontan photoshoot. Det var väldigt varmt denna dagen som omväxling till det svala vädret som varit den senaste veckan. När vi anlände flög det runt vitt ludd överallt i luften och på marken, nästan som att det snöade. Det fastnade i håret, flög upp i näsan och Paulinas bagage blev täckt av det då hon hade luckan öppen hela tiden vi var på plats.


Temat för dagen var vikingainspirerat och vi började med att leta i gömmorna efter lite utrustning vi tänkte skulle passa. Svärd, sköld och släpades fram och tjejerna svidade om till det första ombytet som var klänning. Vi begav oss ut i skogen en bit till en liten glänta men en äng där vi placerade all utrustning på en sten. Liselott hade aldrig fotat med mig innan så Paulina inledde framför kameran så att Liselott kunde titta på lite först. Jag placerade henne intill en gran och hann ta ett par bilder innan Paulina skriker till och hoppar iväg ut på ängen och skriker myror. Vi alla tittar ner på marken där det kryllar av dem. Jag skakar på fötterna och försöker få bort dem som krupit upp på mina skor medans jag förflyttar mig bort från myrstacken vi nu lokaliserat nära granen vi fotat vid. Jag tror att det kliade lite varstans under resten av fototiden efter den incidenten. Vi tog oss till motsatta sidan av ängen och gjorde ett nytt försök.


Dagen bjöd på strålande solsken men enstaka moln stundvis som mjukade upp ljuset lite så majoriteten av bilderna är tagna i motljus om jag inte kunde placera deras ansikten i någon form av skugga. Vi fann en jättesöt liten björk som de fick posera vid. Just vid börjar av en fotografering när modellerna inte är så varma i kläderna eller är ovana att bli fotade brukar jag se till att de har något att hålla i eller pyssla med. I detta fallet fick björken ställa upp och vi fotade en stund var för sig där.Nästa setting vi körde var en helbild mot en bakgrund jag tyckte var fin. Återigen bad jag dem interagera med naturen, nu skull de sträcka sig efter en gren. Jag jobbar ofta som så att jag ber modellen växlar med att kolla runtikring sig och att kolla i kameran. På detta stället bad jag dem även att gå mot mig sakta, det gav dem nånting att göra och då upplever jag att de tänker bort kameran mer.Liselott föreslog en sittande bild där hon kunde tälja i en pinne med sin kniv. Solen var bakom moln nu så vi kunde vända oss ganska fritt åt vilket håll vi ville. Vi hittade en stor sten vid en stenmur där Liselott satte sig med en träbit. Efter några bilder med den slängde vi bort den och Liselott fick posera själv utan någon hjälp vilket hon klarade galant. Paulina hoppade graciöst (ironi) upp på stenen efter och bad om något att hålla i så hon fick en vitsippa som växte i närheten.
Jag var fortfarande lite inne på min första idé med granen, där myrorna var i vägen. På platsen vid stenen fanns det en gran precis intill där det var myrfritt. Solen smög fram bakom molnen mer här vilket gav häftiga skuggor av granbarr i ansiktet.
Nu kände tjejerna för att beväpna sig så sköld och svärd hämtades och de började posera självmant nu när de var varma i kläderna.
Vi körde även några bilder med dem ihop innan vi rörde oss tillbaka mot bilen för att leta efter en ny plats att fota lite till på. Här fick de öva lite balans när jag bad dem hoppa upp på en sten.Efter det var vi egentligen klara men Liselott ville testa lite bilder med rustning innan vi packade ihop. Det var supervarmt ute så det blev bara några snabba bilder innan hon fick slänga av sig allt igen.
Jag blev jättenöjd med denna väldigt spontana fotograferingen. I redigeringen testa jag lite olika färgkombinationer så det är en väldigt spridd redigering på denna bildserien. Den sista bilden från dagen kan ha varit min favorit och jag väljer av avsluta detta inlägget med den.
18 visningar0 kommentarer
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle